Recept Nyårsdessert "Göteborgsbrunt"

 

Tillbaka till webshopen

Vår klassiska double chocolate serverad med chokladkräm och blodapelsin-zabayonne.


Recepten räcker till 6 portioner.

Chokladcreme

Ingredienser

1 dl mjölk 3%
1 dl Vispgrädde
1/2 Vaniljstång
50 g Socker
50 g äggula (ca 2 st)
75 g Mörk choklad 64%
1 bl gelantin

Lägg gelantinbalden i blöt, minst 5 minuter.

Vispa upp socker och äggula och dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur kärnorna i dem och lägg dem i en kastrull. Häll på mjölk och grädde och koka upp alltsammans och häll det över äggulorna och blanda ordentligt och värmt upp till ca 85 grader. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och rör om tills de smält och häll krämen över chokladen och mixa med en stavmixer till en slät kräm. Ställ i kylskåp eller servera direkt med bitar av blodapelsin och Double Chocolate cupcakes.

Blodapelsin-Sabayonne

3 st ägg
3 st äggvitor
180 g socker
40 g cognac
juice från två blodapelsiner

Placera en mindre kastrull i en större fylld med vatten och värm upp till ett vattenbad. Vispa ägg, vitor och socker och häll i den mindre kastrullen. Vispa över vattenbadet i 6-10 minuter tills röran är luftig och krämig. Tillsätt cognac och blodapelsinjuice, vispa vidare i cirka 2 minuter. Serveras som på bilden.